Metrekarelerle değil, santimetrekarelerle çalışılarak en küçük alanları değerlendirip yaşama katan ve insanlar için ince düşünülmüş yaşam alanları tasarlamayı amaçlayan KAF, hayalleri planlara ve planları gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.

İLETİŞİM

Ana Sözleşme

16 Eylül 2022 tarihinde 10662 sayılı Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yayınlanmış ana sözleşmedir.

 

1. KURULUŞ
Aşağıdaki adı, soyadı, unvanı, yerleşim yeri ve uyruğu yazılı kurucu tarafından bir Anonim Şirket kurulmuş bulunmaktadır.

 

Sıra No Kurucu Adres Uyruk Kimlik No
1 Yasin IŞIK Yozgat / Merkez Türkiye 679******50

 

2. ŞİRKETİN UNVANI

Şirketin unvanı KAF ARAŞTIRMA GAYRİMENKUL GELİŞTİRME YAPI VE YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ'dir. Şirketin işletme adı KAF'tır.

 

3. AMAÇ VE KONU
A) ARAŞTIRMA

1-Araştırma geliştirme (Ar-Ge) niteliği olan, gayrimenkul sektöründe bilim ve teknolojinin gelişmesi için yeni bilgi elde etmeyi sağlayacak çalışmalar yapmak, mevcut ve yeni bilgilerle yeni malzeme, ürün, araç, yazılım dâhil olmak üzere yeni sistem, süreç ve hizmetler üretmek, mevcut olanları geliştirmek amacı ile çalışmalar yapmak ve bunları pazarlamak.
2-Kendi amaç ve konularıyla ilgili kamuoyu araştırmaları yapmak, anket ve diğer istatistiki yöntemler yardımıyla pazar araştırması, ürün araştırması ve hizmet analizi yapmak.
3-Saha araştırmaları yaparak yatırıma uygun gayrimenkulleri tespit etmek, bunları satışa hazırlamak ve aracılık etmek.
4-Mahalle dönüşüm stratejileri ve yeniden yapılanma programları geliştirmek, kentsel yoksulluk ve çöküntü alanlarında mahalle yenileme, yaşanabilirlik projeleri gerçekleştirmek ve yerel halkın kapasitelerinin artırılması için organizasyon yapmak.
5-Kamu, özel sektör, arsa ve arazi sahipleri arasında uzlaşma sağlanması için her türlü organizasyonu yapmak ve uzlaşma kriterlerini belirlemek ve stratejiler üretmek.
6-Kentsel dönüşüm alanlarında hak sahipliği tespiti yapmak ve uzlaşma yöntemleri geliştirmek, işbirliği modelleri ortaya koymak.
7-Site ve binalarda yaşayan insanların yaşamını kolaylaştırıcı modernizasyon çalışmalarında bulunmak.
8-Özel ve kamusal alanda, her türlü piyasa araştırması, kamuoyu yoklaması, fizibilite çalışmaları, projeksiyon, istatistik, analiz, raporlama, sunum, süreli süresiz eğitim, grup çalışması ve benzeri her türlü üretimde bulunmak.
9-Kendisi ve üçüncü şahıslar adına araştırmalar gerçekleştirmek. Ekonomik, sosyal, çevresel ve teknik içerikli pazar ve kamuoyu araştırmaları yapmak, bunları satmak ve yayınlamak.

 

B) GAYRİMENKUL GELİŞTİRME

1-Her nevi gayrimenkulleri, satış vaadi sözleşmesi yapmak suretiyle satın almak veya satmak, satış vaadi sözleşmelerini akit ve imza etmek, tapu siciline satış vaadi sözleşmelerini şerh ve tescil ettirmek, gerektiğinde terkin ettirmek.
2-Gayrimenkul danışmanları, mal sahipleri, resmi kurum ve kuruluşlarla ilgili işlemleri yürütmek.
3-Gayrimenkul geliştirme çalışmalarında bulunmak, proje yönetim hizmetleri sunmak, gayrimenkul ve gayrimenkule bağlı hakların hukuki durumları ile ilgili analiz ve raporlama hizmetlerinde bulunmak.
4-Gayrimenkulleri ile ilgili coğrafi yapı vergi hukuku mülkiyet araştırmaları, tapu kayıt bilgileri, tapu kadastro bilgileri ipotek haciz ve takyidatların araştırılması ve incelenmesi hususunda danışmanlık hizmeti vermek.
5-Çağdaş kentleşmenin gereği olarak toplu konut alanları ve gecekondu önleme bölgeleri ve diğer kentsel alanlarda gerekli alt yapı çalışmaları ve imar planları yaparak ucuz, düzenli ve inşaata hazır arsa üretmek, satmak.
6-Kentlerin gelişimine ilişkin stratejiler üreterek araştırma, arazi ve proje geliştirme, proje finansmanı, pazarlama ve kamu ve özel sektör ile sivil toplum örgütleriyle proje ortaklığı sağlama, ana konularında danışmanlık yapmak, hizmet üretmek ve faaliyet göstermek. Bu konular çerçevesinde mekânsal, kurumsal, kültürel ve iletişim stratejik planlama çalışmaları yaparak, özellikle kent vizyonunun oluşturulması, kentsel dönüşüm, sürdürülebilir kent yaşamı, kentsel mekân yaratma, halkın kapasitesinin artırılması, tarihi ve kültürel mirasın korunması vb. konularda faaliyette bulunmak.
7-Kamu kuruluşları, iktisadi devlet teşekkülleri, belediyeler ve benzerleri ile yap işlet kuralları ile anlaşmalar yaparak tesisler inşa etmek, bunlar için yabancı sermaye imkânları sağlamak, teşviklerden yararlanmak. Bu konu ile ilgili ihalelere girmek, taahhütlerde bulunmak.
8-Şehir plancılığı ve kentleşmenin getirdiği her türlü konuda etüt, projelendirme, müşavirlik hizmetleri vermek, sağlıklı kentleşme konusunda yatırımlar gerçekleştirmek.
9-Gerek ihtiyaç gerek tasarruf sahiplerini emlak ve her türlü gayrimenkul sahibi yapabilmek için edindirme organizasyonları yapmak suretiyle nihai tüketicilere hizmet vermek.

 

C) YAPI

1-Resmi ve özel gerçek ve tüzel kişilerle inşaat yapmak amacıyla mukaveleler akdedip, taahhütlerde bulunmak ve bu mukavele taahhütlerini yapmak ve yaptırmak, devlet kuruluşları ve belediyeleri, kamu iktisadi teşekkülleri, bankalar, diğer tüm gerçek ve tüzel kişilerce ve her türlü ortaklıklarca yaptırılmak istenen her türlü inşaat, hafriyat, imar, kazı, dolgu, tasfiye, blokaj işleri, şehir ve kasaba içi yolları, su şebeke ve tesisleri, kanalizasyon şebekeleri, metro, tünel, yer altı ve yer üstü geçitlerin inşası, beton ve asfalt kaplama işleri ile ilgili olarak taahhütlere girmek, girilen bu taahhütlerde hizmet ifa etmek veya yaptırmak.
2-Alt yapı, üst yapı, sanat yapıları, spor tesisleri, mağaza, çarşı, işhanı, depo, yurt, otel, tatil köyü, turizm tesisleri ve kısaca inşaat alanına giren bütün alanlarda faaliyet göstermek. Bu alanlarda planlama ve proje geliştirme faaliyetinde bulunmak. Bu yapıları inşa ederek veya ettirerek bunları olduğu gibi veya daire ve bölümler halinde satmak, kiraya vermek, işletmek, takas etmek, kurulu tesisleri satın almak, kiralamak. Bunlar için arsa satın almak, imar ve parselasyonları yapmak veya yaptırmak, kamu veya özel sektör kurum ve kuruluşlardan arsa kiralamak, satın almak ve bunların tamamını veya bir kısmı üzerinde bina inşa ederek kısmen veya tamamen satmak, devretmek, arsa üzerine kat karşılığı daireler yapmak veya yaptırmak.
3-Hazır beton ve her türlü prefabrik yapı elemanları imalatı, ihracatı, ithalatı, transit ticareti ve pazarlamasını yapmak.
4-Her türlü dekorasyon tanzim ve yapımı, dekorasyon malzemelerinin imalatı ve mimari tasarımı, taahhüt peyzaj mimarisi, iç ve dış mimarlık, çevre tasarımı ve düzenlenmesi.
5-Konusu ile ilgili hafriyat işleri yapmak ve bununla ilgili makine teçhizatı alıp satmak, kiralamak veya kiraya vermek.
6-Otel veya buna benzer; faaliyete geçebilmesi için belirli asgari donanıma ihtiyaç duyan gayrimenkullerin kiraya verilmeden önce tefrişini temin etmek.
7-İş yasasının ilgili madde hükümleri gereğince değerlendirilmesi gereken İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili olarak İş Güvenliği Uzmanlığı hizmetini vermek, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili her türlü eğitim, danışmanlık, müşavirlik, proje, denetim, sertifikalandırma, risk analizi, ölçümleme ve raporlama hizmetlerini vermek.
8-Her türlü endüstriyel inşaat malzemeleri alım satım ve üretimi.
9-Her türlü PVC, alüminyum, demir ve metal doğrama imal ve alım satımı.
10-Her türlü hurda sıhhi tesisat ve inşaat malzemeleri alım satımı.
11-Yapı endüstrisinde kullanılan demir, çimento, kum, mıcır, asmolen, kereste, ısı ve su yalıtım malzemeleri vs. inşaatı oluşturan bilumum mamul ve malzemelerin ve yine inşaat makinelerinin imalatı, toptan ve perakende alımı, satımı, komisyonculuğu, ithalat ve ihracatını yapmak.
12-Kentsel mekânlar (park, bahçe, oyun, spor, gezi yerleşim ve sit alanları, yol, kaldırım meydan ve pazaryerleri vb.) için gerekil olan; asfalt, plak taş, beton karo, bordür, büz, merdiven, çit, direk, istinat duvarı gibi beton, ahşap, metal, prefabrik vb. yapı elemanları/malzemeleri üretmek, almak, satmak. Bunların paketlenmesi, ambalajlanması, dağıtımı, pazarlanması, alanlarında çalışmalar yapmak. Gerekli malzemenin temini için kum, çakıl ve taş ocakları, beton santrali, asfalt plenti gibi gerekli tesisleri kurmak, almak, kiralamak, işletmek, kiraya vermek, satmak, devretmek.
13-Fidanlık, fidelik, çiçeklik, meyve ve botanik bahçeleri, sera, ağaç parkı (arboretum) tesisleri kurmak, almak, kiralamak, işletmek, kiraya vermek, satmak, devretmek, ürünleri satmak, bu konu ile ilgili her türlü girişimde bulunmak.
14-Doğal afet bölgeleri için özel evsafta prefabrik konutlar inşa etmek, inşasını taahhüt etmek, bu tip konutların yurt içinde seri halde imali için gerektiğinde tesisler kurmak, işletmek, kurulu tesislere ortak olmak, keza bu imalat için gerektiğinde yabancı firma ve uluslararası finansman kuruluşları ile iş birliği etmek, lisans, patent ve imtiyaz anlaşmaları yapmak, bu iş için gerekecek ham maddenin yurt içi veya yurt dışından temini, ithal ve bu mamulün ihracını yapmak.
15-Yurt dışı işlerle ilgili gerekli makine ve teçhizatın yurt dışına götürülmesi, bunların ve yurt dışından temin edilenlerin yurda getirilmesi.

 

D) YATIRIM

1-Gayrimenkullere dayalı yatırımlara aracılık etmek.
2-Gerek 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu, gerekse sonradan çıkarılan Cumhurbaşkanlığı kararname ve yönetmelik hükümlerine göre şirketin faaliyet konularına giren işleri yapan gerçek ve tüzel kişiler ile şirket teşkili ortak girişimlerde bulunmak, mevcut ticari işletmelere iştirak etmek.
3-Yabancıların mal edinme yasalarından faydalanarak edinecekleri gayrimenkuller üzerinde gerekli araştırmalar yapmak, bunları satın almaları sonucunda gerekli kamu kurum ve kuruluşlarında işlemleri takip etmek.
4-Sermaye Piyasası Mevzuatı ile düzenlenmiş olan yatırım hizmetleri ve faaliyetleri niteliğinde olmamak kaydıyla pay alabilir. İstediğinde elden çıkarabilir.
5-Şirket Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri çerçevesinde yatırım faaliyetleri veya portföyünün reklamını veya promosyonunu yapabilir.
6-Portföyündeki pay senetleri ve hisselerini aracılık yapmamak kaydıyla peşin ve vadeli satabilir; bunları devredebilir; bunları başka pay senetleri ve hisselerle değiştirebilir ve bunları rehin edebilir.
7-Şirketin lüzumlu borç ve alacaklarını, kefalet ve teminatları ile alacağı kredilerin teminatının temin için şirketin lehinde veya aleyhinde borç ipotekleri, alacak ipotekleri, teminat ipotekleri, kefalet ipotekleri alınması, verilmesi, her türlü teminat ve kefaletlerin verilmesi, alınması, ticari işletme rehini akdedilmesi.
8-Şirket; bankalardan kredi kullanacak üçüncü kişilerin her türlü borcu için garantörlük, kefalet ve ipotek dâhil her türlü teminatı verebilir.
9-Sermaye Piyasası Kanunu hükümlerine bağlı kalmak kaydıyla genel bütçeye dâhil, dairelere katma bütçeli idarelere, il özel idarelerine, belediyelere, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile kamu yararına faaliyette bulunan özel kuruluşlara, bakanlar kurulunca vergi muafiyeti tanınan vakıflara, kamu menfaatlerine yararlı sayılan derneklere, bilimsel araştırma geliştirme faaliyetinde bulunan kurum ve kuruluşlara, üniversitelere, öğretim kurumlarına ve bu gibi kişi veya kurumlara ayni veya nakdi olarak yardım ve bağışta bulunabilir. Yapılacak bağışların üst sınırı, Sermaye Piyasası Kurulunca belirlenecek sınır dâhilinde kalmak şartıyla, Şirket genel kurul tarafından onaylanarak yürürlüğe girecek olan Bağış ve Yardımlar Politikasına göre belirlenir. Yapılan bağışlar dağıtılabilir kâr matrahına eklenir. Bağışların Sermaye Piyasası Kurulu’nun örtülü kazanç aktarımı düzenlemelerine aykırılık teşkil etmemesi, gerekli özel durum açıklamalarının yapılması ve yıl içinde yapılan bağışların genel kurulda ortakların bilgisine sunulması zorunludur.
10-Şirket, huzur hakkı, ücret, kâr payı gibi faaliyetlerinin gerektirdiği ödemeler dışında mal varlığından ortaklarına, yönetim kurulu üyelerine, personeline ya da üçüncü kişilere herhangi bir menfaat sağlayamaz.

 

E) GAYRİMENKUL DEĞERLEME

1-Yürürlükteki mevzuat hükümleri çerçevesinde her türlü resmi ve özel gerçek ve tüzel kuruluşlara ait gayrimenkullerin, gayrimenkul projelerinin ve gayrimenkule dayalı hak ve faydaların belli bir tarihteki muhtemel değerinin bağımsız ve tarafsız olarak, bu değeri etkileyen gayrimenkulün niteliği, piyasa ve çevre koşullarını analiz ederek uluslararası alanda kabul görmüş değerleme standartları çerçevesinde takdir edilmesi konusunda değerleme raporları hazırlamak ve gayrimenkullerle ilgili proje analizi yapmak, fizibilite çalışması yapmak, bölge ve konum araştırması yapmak, en iyi ve en yüksek kullanım değer analizi tespitinde bulunmak, yatırım stratejileri belirlemek ve geliştirmek, yatırım performans değerlemelerinde bulunmak, pazar analizleri ve pazar araştırmaları yapmak, gayrimenkul geliştirme çalışmalarında bulunmak, proje yönetim hizmetleri sunmak, gayrimenkul ve gayrimenkule dayalı hakların hukuki durumları ile ilgili analiz ve raporlama hizmetlerinde bulunmak ve gayrimenkule dayalı projelerin yürütülmesinde bilimsel, hukuksal ve mali danışmanlıklarda bulunmak.
2-Sermaye Piyasası Mevzuatının ilgili düzenlemelerine aykırılık teşkil etmemesi kaydıyla her türlü menkul ve gayrimenkulün ekspertizini yapmak, özel, tüzel ve kamu kuruluşlarına teklif vererek veya teklif almak suretiyle her türlü gayrimenkulün ve menkulün ekspertizini yapmak.
3-Gayrimenkul değerleme işlemlerinin yapılmasında ve kira bedellerin belirlenmesinde kat mülkiyeti kanunundan, tapu kütüklerinden, imar planlarından, tapu kadastro teşkilatında resmi kurumlardan, resmi ve özel kurumların belge ve bilgilerinden eğitim kurumlarından, resmi ve özel kurumların belge ve bilgilerinden eğitim kurumlarından bilimsel çalışma yapan kuruluşlardan bilim adamlarından vb. kaynaklardan yararlanmak, araştırmalarda bulunmak.
4-Yatırım projeleri, gayrimenkul geliştirme projesi değerlemeleri, yatırım projeleri için finansman analizleri, proje fizibilite analizleri, gayrimenkullerin ayrılmaz bir parçası niteliğindeki makine ve ekipman değerlemeleri ile şehircilik ve kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili gayrimenkul ve gayrimenkule bağlı hak ve faydaların değerlemesini yapmak, hazırlamak, bu projeleri yönetmek, yapmak, yapılmasını sağlamak ve bu konularda danışmanlık hizmeti vermek.
5-Arazi, arsa ve diğer taşınır ve taşınmaz değerlerle ilgili geliştirme, değerlendirme, menkulleştirme, alım, satım, trampa, kiralama, mülkiyetin gayri ayni hak tesisi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları ve hukuki danışmanlık çalışmaları yapmak.

 

F) GAYRİMENKUL YÖNETİMİ

1-Toplu konut alanları, siteler, apartmanlar, ortak donatı alanları ve işyerleri gibi mekânların geçici ve kesin kabullerini yapmak, konut ve işyeri teslim işlemleri yapmak, bakım ve işletme talimatlarını hazırlamak. Ortak alanların kiralanması işlemlerini yapmak. Yönetim ve işletme anlamında Kat Mülkiyeti Kanunu ile veya yerine ikamet edebilecek mevzuatlar getirilebilecek mükellefiyetleri profesyonel olarak bizzat yapmak, personel eğitimi sağlamak, işletmelerin, ortak donatı alanlarının sağlıklı ve verimli, amacına uygun olarak kullanımının sağlanması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak ve gerektiğinde bunları taahhüt etmek. Yönetim planlarını oluşturmak, yöneticiliğini yapmak, yaptırmak veya danışmanlığını yapmak.
Söz konusu mekânların temizlik hizmetlerini gerek kapıcılık esasına, gerekse temizlik esasına dayalı olarak yürütmek, teknik bakım ve onarım (elektrik, su, doğalgaz, yangın, kalorifer, asansör, ısıtma, soğutma klima tesisatları vb.) hizmetlerini sağlamak, bahçe düzenlemesi ve peyzaj vb. işlerini yapmak, bu amaçlarla personel istihdam etmek. Söz konusu mekânların güvenliğini sağlamak amacıyla site girişlerinde personel bulundurmak.
2-Toplu konut alanlarında, sitelerde ve apartmanlarda, ortak donatı alanları ile müstakil kompleks işyerlerinde profesyonel işletmecilik, yöneticilik hizmetleri vermek, bu tür faaliyetler ile ilgili her türlü proje, müşavirlik, organizasyon ile hukuki işlemler yapmak.
3-Her türlü teknik bakım, onarım ve temizlik hizmetleri vermek üzere gerekli organizasyonlar kurmak, söz konusu hizmetleri kendi nam ve hesabına yapabileceği gibi üçüncü kişi ya da kurumların nam ve hesabına yapmak.
4-Yönetimini üstlendiği taşınmazlarda acil sağlık hizmetleri vermek üzere revir, sağlık evi, ilk yardım kliniği ve benzeri tesisleri kendi nam ve hesabına yapabileceği gibi üçüncü kişi ya da kurumların nam ve hesabına da yapmak.
5-Her türlü günlük ihtiyaç olan çamaşır temizliği, kuru temizleme, araç temizliği, ütü, daire temizliği, çilingir gibi hizmetleri yürütmek, bu amaçla personel istihdam etmek. Bu hizmetlerle ilgili tesisler kurmak.
6-Süs havuzları ile açık ve kapalı yüzme havuzlarının, hamam, sauna, buhar odası gibi her türlü tesislerin her türlü bakımlarının yapılmasını sağlamak. Buralarda bulunan her türlü sosyal tesisin işletmesini yürütmek. Bu işlerle ilgili olarak personel istihdam etmek.

 

G) ENERJİ

1-6446 sayılı Kanun uyarınca lisanssız yürütülebilecek faaliyetler kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi amacıyla, yapıların çatı ve/veya cephelerinde ana gayrimenkulün ortak enerji ihtiyacının karşılanması amacıyla enerji üretim tesisleri kurmak.
2-Elektrik piyasasına ilişkin ilgili mevzuata uygun olarak, esas itibariyle kendi elektrik ve ısı enerjisi ihtiyacını karşılamak üzere üretim tesisi kurmak, elektrik ve ısı enerjisi üretmek, üretim fazlası olması halinde söz konusu mevzuat çerçevesinde, üretilen elektrik ve ısı enerjisi ve/veya kapasiteyi lisans sahibi diğer tüzel kişilere ve serbest tüketicilere satmak ve ticari olmamak kaydıyla tesis ve ilgili tüm teçhizat ve yakıtın ithal edilebilmesine ilişkin faaliyette bulunmak.
3-Her türlü katı atığın toplanması, ayrıştırılması, geri dönüşümü/kazanımı ile ilgili tesisleri kurmak, almak, kiralamak, işletmek, kiraya vermek, satmak, devretmek. Konu ile ilgili alım satım vb. ticari faaliyetleri yürütmek, yürüttürmek. Atıklardan alternatif ısıtma ve soğutma teknolojileri ve alternatif su elde etme teknolojileri geliştirmek, tesisler kurmak, projelendirme ve işletilmesi işlerini yapmak.

 

Şirket bu amaçları gerçekleştirmek için;
1-Yurt içinde ve yurt dışında her türlü resmi, özel, kamu kurum ve kuruluşlara ait toplu, münferit konut ve bina inşaat, taahhüt, yüklenicilik ve alt yüklenicilik işleri yapabilir, ihale, artırma ve eksiltmelere katılabilir, özel inşaatlar, dekorasyon, tamirat, onarım, tadilat, tesisat, elektrik ve benzeri işleri yapabilir, bunların ihalelerine iştirak edebilir, bizzat veya başkaları ile her türlü şekilde yapabilir veya yaptırabilir, bu konularda her türlü ortaklıklar gerçekleştirebilir.
2-İlgili mevzuata uygun ve tamamen iştigal konusu ile sınırlı olmak kaydıyla yurt içinde ve yurt dışında irtibat büroları, şubeler ve temsilcilikler açabilir, mümessillik, acentelik, komisyonculuk yapabilir, distribütörlükler verebilir ve bayilikler açabilir, pazarlama faaliyetinde bulunabilir.
3-Şirket işleri için gerekli taşıtları iktisap edebilir, devredebilir ve bunların üzerinde ayni ve şahsi tasarrufta bulunabilir.
4-Şirket iç ve dış piyasalardan orta ve uzun vadeli borçlara girebilir, krediler temin edebilir.
5-Şirket yasal hükümler çerçevesinde yurt içinde ve yurt dışında gerçek ve tüzel kişilere satılmak amacı ile tahvil ve borçlanma aracı niteliğindeki diğer sermaye piyasası araçları ihraç edebilir
6-Konusu ile ilgili başka şirketler kurabilir, satın alabilir, başka şirketlere katılabilir, yönetime iştirak edebilir, yurt dışındaki firmalarla ortaklık kurabilir, yurt içinde ve yurt dışında ortak yatırım yapabilir, konusu ile ilgili müşavirlik hizmetleri ve teknoloji transferi yapabilir.
7-Faaliyet alanına giren konularla ilgili olarak danışmanlık ve kontrollük hizmetleri verebilir, fizibilite etütleri, proje tanzimi, teknik ve ekonomik etütleri yapabilir, yaptırabilir, imtiyaz, yatırım, organizasyon, hizmet, danışmanlık, franchise, işletim ve alt işletim sözleşmeleri akdedebilir ve söz konusu sözleşmelerin ifasına ilişkin her türlü iş ve işlemi gerçekleştirebilir.
8-Şirketin iştigal konusu ile ilgili yapı elemanları, teknik alet ithal, imal ve ihracı, mümessillik, acentelik veya distribütörlük faaliyetlerinde bulunabilir, konusu ile ilgili her nevi plan, proje ve mühendislik hizmetleri ile teknik müşavirlik taahhüdünde bulunabilir, genel ve her türlü mimari proje tasarımı çizimi, mekanik ve tesisat projeleri çizimi, elektrik projeleri çizimi, sanayi ve yatırım projeleri yapabilir, tadilat projeleri, sanayi ve yatırım konusunda araştırma, koordinatörlük, yurtdışındaki gerçek ve tüzel kişilerle ortaklıklar kurabilir, ortak ticari anlaşma yapabilir, ithalat ve ihracat yapabilir ve uluslararası iş alabilir, Türkiye Cumhuriyeti hudutları dâhilinde Şirket adına kayıtlı bulunan bilumum gayrimenkulleri yola ve yeşil sahaya terki gereken kısımlarını ilgili belediye ve kamu yararına terk edebilir, imar planı gereği dilediği bedelle veya bedelsiz olarak dilediği şartlarla bir kısmını veya tamamını yola, yeşile, kamuya terk edebilir, terk takrirlerini verebilir, imar planı gereği yoldan ve yeşilden ihdas yapabilir, tevhid, ifraz, takas, trampa yapabilir.
9-Konusu ile ilgili olarak her türlü gayrimenkul, arsa, arazi, personel lojmanı, büro eğitim ve dinlenme tesisleri, şirket konusu ile ilgili motorlu kara nakil vasıtaları, iş makinaları satın alabilir satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir, bunların üstünde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir. Rehin, devir, temlik, kat irtifakı, kat mülkiyeti, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilir. Benzeri tapu işlemlerini yapabilir ve ticari işletme rehini akdedebilir, bu işlemleri şirket lehinde veya aleyhinde mülkiyeti üçüncü kişilere ait gayrimenkuller üzerinde de yapabilir, ayni haklan tesis ve tescil ettirebilir, devletin sağladığı teşvik ve yatırım kolaylıklarından faydalanabilir. Bu işlemlerden dolayı borçlanabilir, vadeli alış ve satış yapabilir.
10-Şirketin konusu ile ilgili her türlü markanın intifa haklarını ve beraatlarını, ruhsatnamelerini, ustalık haklarını, ticaret unvanlarını, brövelerini alabilir, satabilir, kiralayabilir, kiraya verebilir.
11-Şirket, faaliyetleri için lüzum gördüğü gayrimenkul mallar ve gayrimenkul hükmündeki hakları, menkul malları veya gayrimenkul ve menkul mallar üzerindeki ayni ve şahsi hakları satın alabilir, trampa, takas gibi Medeni Kanun, Borçlar Kanunu, Türk Ticaret Kanunu, İcra İflas Kanunu gibi çeşitli mevzuat hükümlerinin hükmi şahıslara tanıdığı imkân ve yollar dairesindeki iktisap devir veya temellük edebileceği gibi keza bu yollarla elden çıkarabilir. Hak ve alacaklarının temini ve tahsili için ayni ve şahsi teminat verebilir, alabilir, kendi veya başkalarının gayrimenkullerini teminat olarak gösterebilir, menkul veya gayrimenkul hak veya tesisler kiralayabilir, kiraya verebilir, inşa edebilir veya ettirebilir, işletebilir veya işlettirebilir, başkalarına ait gayrimenkuller üzerine ipotek kabul edebilir, inşaat halinde gayrimenkul satın alabilir, satabilir, ipotek tesis edebilir.
12-Maksat ve mevzuu ile ilgili olarak izin, imtiyaz, ruhsatname, patent ve ihtira beratlarını alabilir, bunları kısmen veya tamamen ahara devredebilir, başkalarına ait ilanlarını devir alabilir, teknik bilgi (know-how) anlaşmaları akdedebilir.
13-Fikri ve sınai mülkiyet haklarının yurt içi ve yurt dışında korunmasını sağlamak üzere ulusal ve uluslararası başvurularda bulunabilir. Fikri ve sınai mülkiyet haklarının devrinde, lisans verilmesinde aracılık edebilir, danışmanlık ve müşavirlik hizmeti verebilir.
14-Amacına ilişkin yurt içi ve yurt dışı ihalelere katılabilir, taahhütlerde bulunabilir, yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılabilir. Yurt içinde ve yurtdışında tur organizasyonları, ulusal ve uluslararası düzeyde şenlik, festival, sergi, panayır, seminer, sempozyum, bilim, eğitim, kültür sanat kurs vb. etkinlikler düzenleyebilir, bu tür etkinliklere katılabilir, bu konuda kamu ve özel kurum kuruluşlarla işbirliği yapabilir. Ulusal ve uluslararası düzeyde sergi, teşhir merkezi vb. açabilir ve bunlarla ilgili her türlü ekonomik ve sosyal etkinlikleri yapabilir, organize edebilir, işletebilir.
15-Şirket adına teşvik ve yatırım belgeleri alarak yatırım ve teşvikler ile yasaların öngördüğü indirim ve olanaklardan yararlanabilir.
16-İş konuları ile ilgili fabrika, atölye ve tesisler kurabilir ve işletebilir, bunun için her çeşit makine, teçhizat, yedek parça, hammadde ve malzemeyi kısmen veya tamamen üretebilir, satın alabilir, ithal ve ihraç edebilir, satabilir, pazarlamasını yapabilir, mamul ya da yarı mamul olarak ithal ve ihraç edebilir, fason olarak işleyebilir ya da işletebilir.
17-Amaç ve konusuna ilişkin ithal ve ihraç maddelerinin hava, kara, demir yolu ve deniz yoluyla ulaşım, gümrük, depolama, tahmil ve tahliye işlemlerine yapmak konusuyla ilgili her türlü ithalat ihracat, transit ticaret, iç ve dış uluslararası mümessillik ve dahili toptan ticaretini yapabilir.
18-Konusu ile ilgili yurt içinde ve yurt dışında her türlü yönetim ve eğitim danışmanlığı, personel tedariği, yeniden yapılanma ve diğer insan kaynakları konularında hizmet verebilir. Yurt dışına çalışacak personel gönderebilir, yurt dışından Türkiye'de çalışacak personel temini konusunda işletmelere danışmanlık ve hizmet verebilir.
19-Şirketin asıl gayesinin gerçekleştirilmesine engel olmayacak tarz ve ölçüde çeşitli amaçlarla vakıf veya vakıflar kurmak, kendi amaç ve konusunu aksatmayacak şekilde genel kurul kararı ile bu vakıflara, çeşitli amaçlarla kurulmuş diğer vakıflara, derneklere, üniversitelere ve benzeri kuruluşlara kardan pay ayırmak, bağışta bulunmak.
20-Türk Ticaret Kanunu'na uygun olarak kendi personeli için yardım sandıkları gibi hükmi şahsiyeti haiz sosyal örgütler kurabilir ve bunların idaresini ve yönetimini üstlenebilir.

 

4. ŞİRKETİN MERKEZİ

Şirketin merkezi YOZGAT ili MERKEZ ilçesi'dir.

Adresi MEDRESE MAH. LİSE CAD. ABİDE İŞ HANI SİTESİ NO: 12 İÇ KAPI NO: 188 MERKEZ / YOZGAT 'dir.

Adres değişikliğinde yeni adres, ticaret siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nde ilan ettirilir. Tescil ve ilan edilmiş adrese yapılan tebligat şirkete yapılmış sayılır. Tescil ve ilan edilmiş adresinden ayrılmış olmasına rağmen, yeni adresini süresi içinde tescil ettirmemiş şirket için bu durum fesih sebebi sayılır.


5. SÜRE
Şirketin süresi, kuruluşundan itibaren 99 yıldır. Bu süre esas sözleşmesini değiştirmek suretiyle uzatılıp kısaltılabilir.


6. SERMAYE

Şirketin sermayesi, beheri 50000,00 Türk Lirası değerinde 1 paya ayrılmış toplam 50000,00 Türk Lirası değerindedir.Bu payların tamamı nama yazılıdır.

-Beheri 50000,00 Türk Lirası değerinde 1 adet paya karşılık gelen 50000,00 Türk Lirası YASİN IŞIK tarafından nakdi, olarak taahhüt edilmiştir.

Nakden taahhüt edilen payların itibari değerlerinin 12500,00 TL'si şirketin tescilinden önce ödenmiştir. Nakden taahhüt edilen payların geri kalan kısmı ise yönetim kurulunun alacağı kararlara göre şirketin tescilini izleyen 24 ay içinde ödenecektir.


7. YÖNETİM KURULU ve SÜRESİ

Şirketin işleri ve idaresi Genel Kurul tarafından Türk Ticaret Kanunu Hükümleri çerçevesinde seçilecek en az 1 üyeden oluşan bir yönetim kurulu tarafından yürütülür. Yönetim Kurulu süresi 1 - 3 yıl arasıdır. İlk Yönetim Kurulu üyesi olarak 1 yıllığına aşağıdakiler seçilmiştir.

Türkiye Uyruklu 679******50 Kimlik No'lu , YOZGAT / MERKEZ adresinde ikamet eden, YASİN IŞIK Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçilmiştir.


8. ŞİRKETİN İDARESİ VE TEMSİLİ

Şirketin Yönetimi ve dışarıya karşı temsili Yönetim Kurulu'na aittir. Şirket tarafından verilecek bütün belgelerin ve yapılacak sözleşmelerin geçerli olabilmesi için, bunların şirket unvanı altına konmuş ve şirketi temsile yetkili kişi veya kişilerin imzasını taşıması gereklidir. Yönetim kurulu, temsil yetkisini bir veya daha fazla murahhas üyeye veya müdür olarak üçüncü kişilere devredebilir. En az bir yönetim kurulu üyesinin temsil yetkisini haiz olması şarttır.

Yönetim kurulu, düzenleyeceği bir iç yönergeye göre, yönetimi, kısmen veya tamamen bir veya birkaç yönetim kurulu üyesine veya üçüncü kişiye devretmeye yetkilidir. Bu iç yönerge şirketin yönetimini düzenler; bunun için gerekli olan görevleri tanımlar, yerlerini gösterir, özellikle kimin kime bağlı ve bilgi sunmakla yükümlü olduğunu belirler. Yönetim kurulu, istem üzerine pay sahiplerini ve korunmaya değer menfaatlerini ikna edici bir biçimde ortaya koyan alacaklıları, bu iç yönerge hakkında, yazılı olarak bilgilendirir.

Yönetim kurulu, temsile yetkili olmayan yönetim kurulu üyelerini veya şirkete hizmet akdi ile bağlı olanları sınırlı yetkiye sahip ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları olarak atayabilir. Bu şekilde atanacak olanların görev ve yetkileri, hazırlanacak iç yönergede açıkça belirlenir. Bu durumda iç yönergenin tescil ve ilanı zorunludur. İç yönerge ile ticari vekil ve diğer tacir yardımcıları atanamaz. Yetkilendirilen ticari vekil veya diğer tacir yardımcıları da ticaret siciline tescil ve ilan edilir. Bu kişilerin, şirkete ve üçüncü kişilere verecekleri her tür zarardan dolayı yönetim kurulu müteselsilen sorumludur


9. TEMSİLE YETKİLİ OLANLAR, TEMSİL ŞEKLİ VE GÖREV DAĞILIMI

Temsile Yetkili Olanlar ve Temsil Şekli:
İlk 1 Yıl için Türkiye Uyruklu 679******50 Kimlik No'lu , YOZGAT / MERKEZ adresinde ikamet eden, YASİN IŞIK Temsile Yetkili olarak seçilmiştir.

Yetki Şekli: Münferiden Temsile Yetkilidir.

Görev Dağılımı:
İlk 1 Yıl için YASİN IŞIK Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçilmiştir.


10. GENEL KURUL

Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanlar da dahil olmak üzere Şirkete ait ilanlar Türkiye Ticaret Sicili Gazetesinde yapılır.

Genel kurulun toplantıya çağrılmasına ilişkin ilanların Türk Ticaret Kanunu'nun 414 üncü maddesi hükmü gereğince ilan ve toplantı günleri hariç olmak üzere en az iki hafta önce yapılması zorunludur.


12. HESAP DÖNEMİ

Şirketin hesap yılı, Ocak ayının 1. gününden başlar ve Aralık ayının 31. günü sona erer. Fakat birinci hesap yılı, Şirketin kesin olarak kurulduğu tarihten itibaren başlar ve o senenin aralık ayının otuz birinci günü sona erer.


13. KARIN TESPİTİ VE DAĞITIMI

Şirketin net dönem kârı, faaliyet dönemi sonunda tespit edilen gelirlerden, yapılmış her çeşit giderlerin çıkarılmasından sonra kalan miktardır. a)Net dönem kârının %5’i, ödenmiş sermayenin %20’sine ulaşıncaya kadar genel kanuni yedek akçeye ayrılır. b)Kalan miktarın %5’i pay sahiplerine kâr payı olarak dağıtılır. Genel kurul, net dönem kârından (a) ve (b) bentlerindeki tutarlar düşüldükten sonra kalan tutarın dağıtılmayarak yedek akçeye ayrılmasına, kısmen veya tamamen dağıtılmasına karar vermeye yetkilidir. Genel kurul, ilgili mevzuat çerçevesinde pay sahiplerine kâr payı avansı dağıtılmasına karar verebilir. Kâr payı avansı tutarının hesaplanmasında ve dağıtımında ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.


14. YEDEK AKÇE

Yedek akçelerin ayrılması hususunda Türk Ticaret Kanununun 519 ila 523. maddeleri hükümleri uygulanır.


15. KANUNİ HÜKÜMLER

Bu esas sözleşmede bulunmayan hususlar hakkında Türk Ticaret Kanunu hükümleri uygulanır.